Saturday, 31 July 2010

Sunyi Tanpa Sahabat..

Assalamualaikum dan selamat hari sabtu bl0gger sekalian.. Pagi tadi aku free. Lepas je buat asaimen akaun yang belungguk tu..aku jogging pelan-pelan bl0g-blog yang semuanya marvel0us ! penat berjogging aku blogwalking. Rasa perasaan sungguh teruja dan semangat teng0k dan baca entri kawan-kawan yang lain. Puas dan penat..sambil sarap biskut jagung yang rapuh tu sambil sulam dengan air masak. Memang laju aku kelik-kelik sampai tak sedar dah lunch time..ngee:D tapi dalam tersenyum lebar aku teralit dok ngadap lappy..rupanya aku dok sorang-sorang sedari tadi :'( huhu. Kembali sedeh. ok, aku mmg macam nih. emosi aku cepat berubah-ubah. sebab tu sape yang fol0 baca entri aku,korang akan nampak entri aku punya 1001 rasa. dengan mood yang berbeza, walaupun dalam satu n3..
huaa..! entri aku kali nih berbaur kesunyian yang terlampau T__T bukan aku tak penah sunyi camni,tapi bila terlalu sunyi aku jadi takut. dan bila takut kita sedeh. Dan bila sedeh akan jadi lemah. Ouh !! aku taknak jadi seperti itu.aku gadis biasa yang menginjak belia. Aku harus kuat walaupun naluri aku cakap betapa sunyinya sabtu minggu ini. Yup aku merasai saat ini dengan masa berdetik lambat sekali..hmm..menghabeskan masa depan dunia maya sahaja membuat aku lupa pada dunia nyata yang k0song tanpa manusia di sekeliling. Semua penghuni kluster aka ostel kat U aku nih weekend punya agenda tersendiri. Sunyi je tanpa teman.. 

Sebenarnya minggu nih roomate aku si Ninie tak balik. tapi dia keluar haari ni ke kL untuk sambut besday member baik dia. Ousmate yang lain pulak, ada yang pegi dating,,dan ada yang ada hal balik umah. Bagi aku yang jauh dari kampung halaman nun jauh di utara,mmg agak keberatan nak balik. Tambah-tambah pulak Pudu masih belum siap2 renovate pulak. Jadi perjalanan nak blik tu, aku fikir 2x dulu. Huhu. Tapi aku tak kesah kalaau jarang balik,sebab bila sekali balik pasti terasa terubat rindu yang sangat mendalam terhaadap famili terutama pasa si kecik Badrul,adek aku yang b0ngsu..hmm. Keadaan sekaarang nih buat aku rindukan famili yang tersayang~

Masanya sekarang sudah petang,mungkin korang rasa cepat..tpi aku rasa lambat sekali. Hari ni pulak si dear kena keje sebab ada hal penting katanya. tambah2 sunyi la aku. sob.sob.sob.. mmg dah tertulis aku akan sunyi keseorangan..dan aku harap si ninie roomate aku yang kiut tu cepat balik. Sebabnya aku dah sunyi tahap dewa nih..mmg dugaan hari Sabtu dan aku kena terima dengan hati yang tabah. harap2 aku setabah srikandi Islam yang teguh dengan hati yang kuat menempuh apa jua tanpa rasa berpaling ke belakang berlandaskan jalan yang betul..amin*
Okieh lah,dah masuk waktu asar,aku nak berehat dan cari ketenangan dulu sambil tunggu si dear balik..ahaks! sebab nnt nak bergayut..psst. harap2 aku xla rasa sunyi sangat.ok lah.selamat berblogging dan berblogwalking semua..Ceria-ceria selalu yep ! Cuaca kat sini pun dah angin kuat, dan mendung menandakan hari dah nak hujan..nak pegi angkat kain dulu. tata..Nanti aku rajin,aku Bw lagi yer kawan-kawan. chow!

nota buat tersayabg--> petang sabtu camni,dah lama tak teng0k kartun sin chan dan doraemon..ouh T__T. sayunya hati..! nak balik umah.Nak makan sedap-sedap. Nak dok bawah ketiak mak. Nak pici-picit kaki ayah. Nak sakat Nana dan Fadli sampai gaduh guling-guling..nak cium badrul sampai dia rimas..hmm:'( dan paling sedeh nak dating ngan si dear..terasa jauhnya awak dengan kite. tsk tsk..ouh persaan sunyi nie buat aku nak nanges! keyh..lepas angkat kain..nak nanges puas-puas dalam t0ilet..tata ~ 

Yang menaip dengan hati pilu hari nie,
---;--'--{@
~Dawia Honeyputri~

Friday, 30 July 2010

Angan-Angan Pelangi Minda:)

Salam buat semua bl0gger sekalian.. Hari ni hari Jumaat yakni enghulu segala hari. Tapi m0od aku cam rasa tak besh, hmm tak tau kenapa..cuma aku nak tanya kan,macam mana perasaan korang,pabila inginkan sesuatu yang k0rang minat dan nak sangat2 tapi belum kesampaian?..mesti rasa hampeh kan. Pastu rasa nak sangat2 sehinggakan harapan menggunung tinggi dan nak nak kalau b0leh nak apa yang kita inginkan tu dapat serta merta ada kat depan mata. haiz! tapi kalau kerap mengeluh nanti tmbh dosa. (maafkan dawia) tapi tak nak lah mengeluh semacam je di awal intro blogku ini. Dah rasa cam hilang mood nak baca rasanya nnt.. hehe :D okieh aku dah senyum..ngee;)
Sebenarnya ada sebab mengapa aku c0ret dan tanya korang dengan soalan tu tetiba. macam pelik kan..bila difikirkan semula =.= Sebenarnya aku rasa n0rmal bagi seorang gadis seperti aku yang dambakan sesuatu dan punya impian sendiri walaupun masih kebudak2kan katanya..tapi aku tetap punya keinginan yang kadang2 tak tercapai dek akal. Memang gemar bermain angan-angan di waktu lapang tapi jangan terlalu jauh mengelamun takut memakan diri sendiri.Sebenarnya aku teringin itu..teringin ini.Suka fesyen, jinak-jinak sekadar termampu. Tapi takut dan kurang keyakinan aku down..dan tak mencuba :( ouh aku teringin baju yang cantik-cantik tu, kasut yang tinggi itu, dan semuanya yang marvel0us..daari atas sampaai bawah. tapi aku tak berani nak mencuba..grr geramnya ! tapi bila dah keberanian, mende dan di ingini tak dapat. Sebabnya k0s..dan student life yang membataskan aku untuk berbelanja. huhu.
Di bawah p0kok kawaii pink nih aku selalu berangan untuk memiliki apa yang aku harap dan inginkan..tapi angan-angan seorang gadis tu kadang2 hanya terpendam dalam hati ini. Nak je aku petik jari untuk dapatkan apa yang aku nak..tapi itu bukan semudah yang disangka :( kadang-kadang perasaan ingin member0ntak nakkan sesuatu barang cam beg,kasut atau baju pasti si dear akan pastikan aku tak membazir. haha:P sebabnya aku mmg dah biasa kalau belum dapat mmg nak habes2an. dan akalu dah dapap, masih nak,nak dan nak beli lagi atau aku usahakan sampai dapat walaupun kadang-kaadang iras dan kadang2 hanya sipi2..ouh !! Sebabnya aku tak mampu. dan aku hanya seorang pelajar yang bergaji Ptptn setiap semester.. dan itu pun habes pengajian. Sedia untuk kaut dan kikis pale sampai licin.ngaa~
Hmm apepun dis my h0bby yakni berangan.haha:P tapi yang paling aku suka..mmg la kadang-kadang tu geram jugak sebab apa yang kita nak selalu tak tercapai diatas sebab-sebab tertentu. aku redha. dan pabila tak dapat pun kadang-kadang ada hikmahnya. Lama aku berfikir, ada benarnya jugak pabila si dear kadang-kadang nasihat pada aku yang selalu buat aku tersentuh.. Katanya "biar kita kaya bahasa jangan kita kaya kata keji".."biar kita sederhana, jangan kita bergaya tpi papa".. yezza! betul jugak cakap incik b0yfie ku..thanks al0t my dear <3 that bring my glamorous mem0ries for ur h0ney ~


Petang nih hujan renyai-renyai seawal pukul 3 petang tadi sampai la sekarang..cuaca mendung sepanjang hari buat aku bermalas-malasan dan lepak je atas katil sambil mata kelip-kelip teng0k siling~ hidup nih indah aku rasa sebab masih dapat merasai nikmat dunia yang sementara..bila aku renung diri . Aku masih lagi tidak bersyukur dengan aapa yang aku ada. Sedeh bila fikir, tapi manusia tak penah cukup dengan apa yang ada. Sebab tu aku tekad untuk menghargai apa yang ada di depan mata sebelum terlmbat. Yeah, aku nekad. dalam cuaca hujan nih, aku masih ada mak,ayah,adek2 dan si dear yang sentiasa dekat di hati untuk di jadikan inspirasi dan kekuatan diri <3 m0ga aku tergolong dalam golongan yang bersyukur dengan apa yang adanya..amin. Tetiba* aku terfikir dan jadik orang kaya..upps! berangan lagi..hehe=D wink wink*maaf....

Okieh lah. dah panjang aku menaip tapi rasa tetap jugak tak sedap hati,.sebabnyaaku heran camana nak ubah supaya applicati0n yang aku minat boleh disimpan dalam wall.huhu. Dulu b0leh jek. tapi bila aku godek-g0dek kononnya nak private. Ni pulak jadi..sampai-sampai "box" pun tak dak. Kecuali tab je, T___T ouh apakah?.. aku runsing? O_o sape-sape yang tau leh t0long aku tak..huaaa! :'( ini lah aku yang sebenar,,otak sentiasa ligat berfikir dalam seminit sesaat sampai kadang2 bercampur aduk entri tapi..inilah aku, cik empunya blog nih..lalalala~ yeah, seorang kuat berangan,kuat merap dan kuat sensitif..em0si berbeza tapi hati tetap sama. lupakan fesyen dan apa yang aku nak..aku nak ceriakan hati dengan senyuman. walau hati tak seriang manapun..ouh. huhu.

nota buat tersayang--> jelousnya teng0k kak ousmate keluar dating ngan bf dia..dan aku sudah lama tak berdating dengan incik b0yfie sbab jauh..mmg rasa ini rasa yang terpendam..hmm. 123 my dear. suatu hari yng indah akan tiba..bila?. hanya Penciptaku yang tahu. walahualam..Sekian..selamat berbl0gging blogger..aku nak BW jap..ponn.ponn..! :B


Cik empunya blog,
----;--'--{@
~Dawia Honeyputri~

Thursday, 29 July 2010

SeHari Dua CeRita..

Assalamualaikum dan selamat pagi khamis semua..jumpa lagi pagi nih dengan entri panjang aku yang pr0tes tak nak trun bawah sebab ada perjumpaan penghuni kluster dengan residen malam tadi..huhu. Malam nih aku macam seakan-akan nak lepas gian..eh macam lah tak penah atau lama tak hapate bl0g kan. Sebenarnya malam tadi  aku tekad nak hapdate apa yang patut.. apa yang aku lalui hari nih, tadi dan apa yang aku rasa..korang nak tau?. tadi(petang semalam )hati dah berbicara luka antara hati kawan dengan kawan..ouh bila ckap pasal kawan memang la susah kan. Nak nak pulak kawan rapat ke hulu hilir dulu sama-sama tapi bila ada yang berselisih sikit cepat melatah itu dan ini..yup, orang macam nih mmg wujud pun..huhu. Sedeh bila fikir tapi sakit lagi hati yang merasainya..
pic malam tadi =.= malas turun punya pasal snap gambar je. huhu

Jadi, gambar kat atas tu korang leh tau la kolej ostel aku tinggal sekarang kalau kat U nih. Seakan-akan pangsapuri yang berbentuk pentagon. saling menghadap satu sama lain.. Jadi malam tadi diadakan satu perjumpaan dan semua kluster J kena turun..huhu. Tapi aku kan sengal ! aku kan seni0r..so, aku tak pegi turun pun. main nyorok2 dengan fatin..dengar jugak apa yang patut. haha:P tapi sayang tak de la berapa jelas sangat dengarnya! bila dah dengan besties apa lagi gosip2 la kami..ngee=D korang nak tau..disebabkan ini..diorang blackout kan keempat2 bl0k J untuk umpan semua turun ke bawah untuk ramaikaan majlis la tu..hmm tapi maleh la nak turun..rasa tak penting pun ..ahaks!

Dengan rasa hati-hati kami cam sembunyi jap tapi xlama..cam tak da yang mencari atau ketuk-ketuk..aku masih d0k on9 FB dengan rancaknya..tapi bila sumber cahaya dah hilang. Mata pun berpinar terus off lappy..tepat 10.30 malam tadi majlis tu start..eh eh tadi bukan aku d0k intro pasal lain ke? haip baru perasan aku nih.. baik tutp pasal majlis tu lagipun aku pun sebenarnya tak berminat nak c0ret banyak-banyak hal nih sebab yang aku tau diorang just sembang2 dengan penghuni kluster..lantik AJK blok dan rasmikan sesuatu..tapi malam tadi feeling lain sebab ada lilin bagai yang ceriakan lagi suasana..hmm masih cerita benda yang sama je. 

Aku berbalik pada cerita yang bab kawan-kawan tu ek..kami sebenarnya berempat..tapi ada sebab tertentu. Kami ada pr0b ckit. Kami dah tak kawan rapat. ouh..mmg tak bestnya!
Rasa perasaan musuh tu cam menjarakkan kami berempat..masalahnya se0rang tu cam tak puas hati tapi entahlah dia pulak buat-buat tak faham. Hampeh lah lagi perasaan tu.Akhirnya, petang semalam, kami bertiga dah buat keputusan..nak jumpa yang s0rang nih. Cam prob tu makin menjadi-jadi.dah tak tahan panggil sembang face t0 face. Baru ok rasanya..dan semalam bermula bicara hati luka antra kami..aku ingat dah nak ada adegan nages-menanges..rupanya tak. Kebal betul budak parasit tuh !* parasit untuk yang tin t0ng..sorry! geram bila semua bersuara dia cam nak tak nak luah pada kami. Jadi kami tabahkan hati terima apa adanya. Janji apayang kami harap dari pertemuan semalam buat dia sedar apa yang berlaku. Jangan dok pandang ser0ng jek..huh! aku mendengus bila fikir  O_o
Tapi persetujuan dah ada..aku pun dah tak nak susah-susah lagi fikir.biarkan dia dengan dunia dia..lega teramat ! maaf di p0hon dan terpulang lah dia nak maafkan aku ke tak,. fullstop.Eh-eh korang kejap je hari nih dah hampir hujung bulan Julai..cepat je rasa. Aku rasa aku dah semakin matang..erkk sebelum nih tak matang ke? hehe;) cuma hidup dikelilingi yang tersayang amat bermakna berbanding fikir itu dan ini.terasa sana sinun. Aku tekad, aku rela sedeh sebab hal yang penting..air mata ini takkan tumpah kalau bukan mende yang remeh. *harap-harap macam tu. Sebab aku dah banyak kali susahkan si dear bila dia marah dan terpaksa dengar aku berleter :'( kesian bila fikir..huhu.


Sampai-sampaikan sidear jatuh sakit semalam. Pagi dia dah tak ok. tapi dear tetap call aku. Lepas sarap, aku call dia..lama. tapi dah 3 kali call baru dapat tau dia tak pegi kee semalam kerana muntah-muntah dan pening teramat.. ouh T___T tak sanggup dengar. harap2 si dear tak apa2..(dalam hati) tapi seharian jugak la aku tak dengar apa2 berita dari incik b0yfie sebab keadaan dia yang tak stabil. dan petang muncul..dear call dan bagitau dia ok. Alhamdulillah....dan malam tadi dear tido awal ~


Aku faham dan malam tadi pun aku agak bizikan diri dengan baca n0vel dan selak buku jek:P hmm..ok dengar hari nih dear dah tak MC lagi sebab katanya dia dah kuat. Dah sihat sikit..tapi dalam hati aku risau..hmm. Dah panjang bercel0teh..entri pun bercmpur baur..akhirnya aku nak st0p menaip dulu sebab dah nak bersiap pegi kelas..haish! dua kelas menanti di lewat petang dan tghari nih. Maaf ayat aku campur aduk tapi apa aku kesah ye kawan-kawan.. Selamat berblogging dan Bw (BlogWalking)..chill ^^

Yang menaip dengan hati,
----;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

Wednesday, 28 July 2010

Biasa Cuma..

Assalamualaikum dan salam sejahtera blogger yang daku hormati..alhamdulillah, hari nih aku free dari kelas..hooyeh :D *update tapi hari nih dah ada kelas. Naseb petang ni dah tak de.selamat petang dan hari nih aku amatlah lambat menghapdate diri atas sebab melayan novel cintan cintun yang lama aku tak layan. haha:p sebenarnya hari nih kebetulan sehari aku tak de kelas..wa free maa;) hampir-hampir aku tak makan dan tido petang yang aku selalu suka. habit katanya..

Quotes Myspace Comments
Mmg betul2 masuk dalam dunia jiwang yang kadang2 romantis,sedeh,konflik..eh2 biasa la kan..yang her0 mesti nama panjang dan sedap-sedap..muka dan perwatakan mesti lah digambarkan seorang yang berada,hensem,macho,sasa dan bagai lagi..hehe. Dah ada hero mesti lah ada heroinnya yang menjadi rebutan ramai. nama manis-manis.Perwatakan seorang yang cun,punya segala yang lengkap..hai kadang-kadang aku pun leh cemburu dengan watak yang digambarkan sebab seolah-olah watak itu perfect sangat..ouh ! dunia n0vel la katakan.. <3
haha..aku sebenarnya bukan nak cerita pasal novel ka apa..tapi terPULAK. Ekceli aku nak cakap hari buka buku baru.Maksudnya dah masuk Nisfu Sya'ban maka, buka la buku baru bagi yang menganut agama Islam. Harap-harap semuanya kembali senyum ~Kembali senyum..itu lah yang aku mampu ungkap mungkin walaupun tawar.. 

Okieh lah, selamat berblogging dan berbl0gwalking semua..aku sebenarnya sambung hapdate entri semalam..baru balik kelas rasa nak hapdate..huhu~ ok lah xde mood lagi nak sambung coret panjang-panjang..sebabnya si dear  incik bf pun tak sihat. Kalau aku rajin dan line wifi ok. Malam nih aku nak hapdate bl0g kiut aku nih tentang apa yang berlaku.. sejarah kenangan yang julung2 kami buat..pabila hati berbicara luka ~
Jumpa malam nnt..insyaAllah (:


yang ketiadaan mood dalam menghadapi kek0cakan jiwa dan kerendahan hati,
---;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

Tuesday, 27 July 2010

Entri Tertunda..Ouh !

Entri tertunda malam tadi..Ouh !Assalamualaikum para bl0gger yang berkunjung ataupun f0ll0wer vvip ku sekalian. Hari ni hari baik yakni genap 15 Syaaban 1431H bersamaan 26 Julai 2010 Masihi..atau hari nie nama fam0usnya niSfu Sya'ban. Cepat je masa berlalu ~ Sebenarnya aku pun tak perasaan hari nih dah genap 15 Sya'ban. Kalau tak mesti aku puasa..buat sunat kata orang. Besar pahalanya.. mudah2an* tapi itu lah aku dapat tau pun kat dalam FB tadi. Ramai yang puasa,tapi aku terlepas waktu tu.. sangat2 lah kecik hati. Sebabnya tak dapat raikan peluang keemasan yang julung-julung mrebut pahala rahmat berganda di bulan Nisfu Sya'ban:) tak pe lah yang lepas jangan dikenang. Harap-harap tahun lepas aku b0leh puasa..dan tak lupa lagi :(

Okieh hari nih kelas amat relax, dan kelas marketing ada discussi0n group mengenai bab baru, bab 3..haha. ok la kan baru. minggu ke-5. mmg cepat masa berlalu, sampai-sampaikan aku rasa macam nak cepat sangat habes. Walau pun kelas best dan sharp time,ahaks! ada banyak mende jugak yang tak best dan tak ser0nok sbb 2 orang member baik aku jecy ngan fatin demam. Smpai kena cucuk. huh! mmg panas..kesian diorang T___T dan kesian aku jugak sebab kesunyian yang k0song sebab teman sekepala tak hadir. Kebetulan Fatin dan Jecy roomate. Jadi sakit pun sama-samaa. Cam kembr pula diorang kan. lucu sangat ! tapi aku pegi melawat diorang tadi, pucat je. teng0k bekalan ubat..nah! tak sanggup tu nak telan. sebenarnya diorang balik camping tanpa warm up katanya.. tu yang saket mengejut tu..psstt *nasib aku tak pegi..(ada baiknya dengar cakap yang tersayang) ngee :D
Girls Myspace Comments
Lepas tu korang teng0k gambar nih yang menunjukkan aku yang di ibaratkan macam kucing yang mengharapkan kasih sayang :( mana tak nya setiap minggu, geng-geng aku balik umah c0z umaah diorang dekat. Walau jauh sekalipun dioraang ada umah pakwe ler, membe terdekat laa. takpunumah sedara. Bukan na menyesal ke apa, cuma sedikit kecewa Hmm:l aku b0leh di ibaratkan kucin c0mei kat atas tu yang perlukan kasih sayang sentiasa untuk harungi hari-hari "bad" aku tanpa rasa sunyi dan terpinggir di kota Putri..eh2 Batang Berjuntai,Selang0r..kdang2 aku down susah orang nak perasan tapi itula kenyataan hidup yang perlu aku lalui..* entri nie bersambung yang semalam sebab line tiba-tiba putus dan xde langsung malam tadi sampai aku mencari line guna t0ngkat bintang hati..tapi hmm O__o keputusanya amat kecewa ! down dan baca n0vel je.huh!
Girls Myspace Comments
Bila baca novel mula berangan-angan..tapi lumrah gadis kecil seperti aku untuk cuba mengecapi impian selagi termampu..insyaaAllah.Semuanya akan tercapai sedikit demi sedikit sebab aku percaya..tiada yang mustahil melainkan dengan kuasa Allah Yang Esa..best bila nak mula masuk alam n0vel tapi..terfikir pulak bila cuti nnt nak balik umah ke tak time puasa nnt. Resah jugak bila fikir jauh dan nak kena naik banyak kenderaan. Ouhh!!.. dilema dalam perasaan aku yang bercelaru~

Okieh lah, nak BW (blogwalking jap) dah lama tak r0nda-ronda. Nak cari ilmu, nak cari pendapat, nak nak brjumpa kawan baru.. harap-harap aku jumpa jawapan yang aku cari selama nie..amin* Salam nifsu sya'ban dan sama-samalah kita terangkan malam nifsu sya'ban dengan segala amalan yang membawa kita dekat pada Allah, pada Hati..pada Iman dan taqwa:) k0rang----> mood aku : terima apa adanya dan bersyukur. 

nota buat tersayang~~> malam tadi adalah satu dugaan kecil buat aku dan si dear.eh coret-c0ret, baru aku perasan aku daah lama tak tempek gambar sendiri dalam entri~ biarlah dulu..nnt dah ada photoshoot c0mei2 baru tempek :) ngee:D chill semua <3 dan smile always c(= trademark aku dulu-dulu time jadik m0del colgate waktu di bangku sekolah.. eh j0m bekpes !! mmg terang lagi bersuluh aku tak puasa sya'ban semalam dan hari ni ;( tapi korang... i miss him ang famili n0w. apa patut aku buat?..

Yang menaip ikhlas dari hati,
---;--'--{@
~Dawia Honeyputri~

Sunday, 25 July 2010

Weenked Hellow Mell0w..

Assalamualaikum pada semua f0llower dan bl0gger blog ku ini..Salam hujung minggu semua buat kawan-kawan sekalian..hari nih aku habeskan masa sehari dalam bilik untuk sipakan asaimen yang belungguk tu. huhu. Memang menguji kesabaran bila nak nak pihak residen ostel aku nih k0songkan tangki pulak..jawabnya takde air la stats pukul 10 pagi..ouh naseb dah mandi awal2 okieh ! kalau tak jadik cam kambing la aku.. O.o hikhik. Sebenarnya n3 aku hari nie berkisar air..wawa, bukan aku nak kisar air ek..tapi al-kisah mengenai air..ouh !! 

Pagi tadi ketidakselesaan tanpa air mmg tak dapat diragui lagi..apatah lagi baru 1st time. Sebelum ni pun ada jugak dengar2 yang kadang-kadang bl0k diorang pun xde air..tapi ingatkan bl0k ku dah lopeh..tapi minggu nie. Aku tau pun dari adek ousmate yang ketuk2 pintu bagitau..sedang aku di alam mimpi di katil empuk di s0gok bantal. Haish, arini keja aku membuta selain buat asaimen. Biasa la, asaimen dan tido mmg tak dapat dipisahkan lagi..huhu. Tapi tu bukan je penyebab aku k0je membuta..tapi penangan ubat penahan sakit dan bengkak gusi yang aku alami dua hari lepas. Lepas je makan ubat tu conform lali dan di awang-awangan.Sure nmpak katil je. letak je kepala atas bantal..lesap dari dunia. terjun alam mimpi~
Disebabkan ketiadaan air kat ostel yang julung-julung kali terjadi, dah tu nak st0p air tak bagitau penghuni bl0k yang ada..hampeh pulak aku rasa. naseb air dalam baldi masih ada cukup untuk kegunaan kecemasan dan wuduk.. Kalau tak nak nages jugak aku jawabnya..jadi aku tuang buat simpanan masa nnt yang diperlukan..bak kata orang,sediakan payung sebelum hujan..hehe=D tapi kalau la aada hal urgent tadi mmg tak cukup sebaldi nih. huhu:( tapi naseb baikknya tak..jam berganti jam..masa terus berdetik. air ta turun-turun lagi bila pili dibukak. Habes kuat pun setitik O_o hmm...
Bila masuk waktu s0lat,air sekotett tu la aku pekin untuk ambik wuduk dan bersuci..naseb b0leh sekadar ambik yang wajib..tapi kesian pulak aku teng0k ousmate sorang lagi Ida yang bangun tido mamai lagi..tengk2 takk de air. Tapi aku aagak selfish ckit sebab mana la tau petang nnt pun xde air waktu tu..nak berwuduk macam mana..takkan nak pegi umah orang tak kenal. Lagipun membe2 aku ada yang pegi camping, balik ler..hmm.weekend la katakan.. tapi dalam tak lama lepas aku s0lat. Aku dengar si Ida dok pulas kepala paip atau pili..dan air mengalir perlahan,perlahan..sederhana dan laju..haha:D sy0knya bila dah ada ayaq..heheheh, air yng jatuh dalam bgaldi dengar cam segar je..o'lalalala~ hooyeh !! jerit kuat-kuat..penangan air punya pasal..hip hip hooray ;)
Biar air penuh terisi..cuaca pun agak panas, aku masih dengan asaimen finance yang putar belik dan f0rmula-formula yang best sangat di ingati..(ayat lawan) ousmate aku dah pun teruja ngan air..heppi aku tgk dia bila dah segar..hehe=) terasa aku pun tak sabar kena air..walaupun aaku dah mandi. Jangan salah faham ye adek-adek dan kakak2 semua..psstt,kalau tak mandi pun, apa nak dimalukan..an3x? wink* xde la aku gurau meh sebabnya sebelum sub0h aku mesti sogar..baru hati tenang untuk mengadap Ilahi. sujuk dan rukuk pada yang Maha Esa..alhamdulillah~ tapi bila cuaca panas lain macam..mmg rasa nak segar balik. Tapi aku selesaikan asaimen aku tu, rasa nak on9 tapi tenet pulak lambat nak loading..apa lagi, jam pun dah menunjukkan nak masuk waktu asar. Memang waktu yang sesuai la aku "berhujan" selepas sehari tanpa air..

mmg seronok sangat !! tapi kebetulan habes je aku mandi dengan kuasa tuhan,hujan rahmat pun turun dengan lebatnya. Syukur sangat-sangat=) syukran..lepas je s0lat. calling-calling dengan my dear pasal baju raya.huh teruja sangat ;) lama la jugak sampai la aku menghapdate bl0g berperingkat-peringkat..huhu. mmg atas sebab-sebab tertentu.nie pun aku lepas je ir0n baju untuk g kelas es0k. ;) class here i c0me !! rindu mau belajar setelah 3 hari bercuti..Okieh la membe bl0gger sekalian. haraapnya k0rang sentiasa sihat2 hendakNya. hari nih dah buat keputusan nak "delete" semua kaum adam dalam blog aku.. tekad ! demi sumpah..ecece. (^^,) ikhlas dari hati..

Girls Myspace Comments
Selamat berbl0gging dan Selamat Berhujung minggu semua..
nota buat tersayang--> Cemburu itu tanda Sayang<3
my mummy dan daddy pegi dengar forum malam nih~
heppinya suasana kampung halaman..wee* malam nih malam yang sejuk katanya. B0lehlah bermanja-manja dengan baantal busyuk anda ye semua~
Bagi yang panas pasang kipas tahap full, atau air c0nd tahap beku=D
adi0s with smile c(=
------;--'-{@
~Dawia H0neyputri~

Saturday, 24 July 2010

Ironinya Berbeza..

Salam dan selamat pagi sabtu buat semua blogger,f0llower dan reader sekalian.. hari nih aku bangun solat lambat dan sambung tido balik sebab mengantuk..huhu. Ni pun baru je bangun..terasa nak on9 sebab nak tau apa yang berlaku dalam dunia maya bl0gku. Lepas je segarkan diri, bekpes r0ti dengan planta 3 keping..makan ubat sebab gusi aku tu masih rasa sengal2..bengkak pun tak surut-surut lagi..aku risau kalau bernanah. Sebab berdenyut-denyut rasa macam nak lempar sakit tu jauh-jauh :(
 
Tapi nak buat camana..kerana cinta, padaNya aku terima segalanya. Hari nih dah makan ubat, tak habes-habes tido.huhu. macam kucin c0mei tu..sleepy healthy kata orang..hikhik. Tapi serius petang tadi aku nant0k dan 3 jam aku dibuai mimpi k0song (errk ada ke?) bangun je..dah sayup je..petang sangat dah..Ouhh! banyak yang terlepas. Suasana umah pun sunyi je. Aku sendiri tak tau apa yang berlaku..maksud aku mana semua orang pegi..itu la orang cakap tifo petang b0leh buat kita "crazy"..atau ngingau ! lebih teruk r0sak otak..gurlp ! tak tak tak..aku bukannnya amalkan selalu cuma penangan ubat..harap2 gusi aku cepat sembuh.amin
Berbalik pada tajuk entri aku hari nih jangan la korang ketawakan aku yang aku baru 1st time di ir0n rambut supaya nampak lurus..tapi itu mmg kenyataan bukan c0baan.huhu. ekceli aku tak de la ir0n sungguh2 dan takut jugak nak guna, takut r0sak rambut. Tapi bila xde keje..bosan, main la set2 rambut.hikhik..lama la jugak rambut aku diluruskan oleh Si Jijah. ouh b0leh bukak saloon gayanya..dalm 2 jam jugak la:D ouh..mmg la ambik masa tapi akhirnya..rambut aku cantik memikat gitu tau ;p

Tapi bila aku cerita kat incik bf..wawa, kamain lagi dia bantah. Katanya tak el0k selalu ir0n rambut. Nanti tekstur rambut lemah..ouh apakah??..aku tak faham kadang2 si dear tak bagi aku buat sesuatu yang baru bagi aku. Katanya, semua tu tak elok, tapi mungkin ada baiknya jugak kan ;) sebab tu, i l0ve him. Because he very usderstand me.s0 much <3 btw pengalaman tu mmg best sebab tanpa ubat tertentu atau krim dengan ir0n luruskan rambut tu, rambut aku lurus dan cantik. ahaks! mmg teruja sangat !


Tapi aku dah jnji dengan si dear takkan luruskan dengan ir0n lagi sebab pertama, aku tak biasa..dan kedua,aku tak biasa dan janggal. Lepas tu tak pandai jaga.huhu. memang katak bawah tempurung..al-maklum la sebelum nih mummy 100% yang jadi tukang gunting rambutku sejak kecik sampaai sekarang..stylo,layer,kerinting,lurus semua b0leh. Taapi dengan caraa mak la.hihi. Walau canepun aku tetap suka..dan serius aku tak penah gunting rambut kat luar..tak penah rasa apa yang namanya fesyen rambut. cuci rambut pun sendiri2 dengan syamp0o.lalalala~ tapi puas hati tau.
Dah cakap-cakap pasal rambut, aku teringat pulak asaimen yang belungguk tu..keselesaan wajah baru dengan rambut yang tampak lurus free dari si jijah..aku terus buat asaimen. Taapi sekarang pun masih ada yang tak siap..ngaa~ Semuanya gara-gara,bengkak gusi..dan penangan ubat yang buat aku ngant0k gegila :p Aku harap aku cepat sembuh, dan dapat  buat asaimen akaun dan finance secepatnya. sebab bila keje selesai, hati sangat tenang..naseb guna tangan je asaaimen yang diberi. tak payah taip bagai..alhamdulillah~

Okieh lah, entri nih aku nak siapkan sehari ni ambik masa berperingkat-peringkat. Sebabnya masa tak mengizinkan.huhu.. (yela tu) haha. Nak berblogging sebab dah puas tido.ngee=D best sangat ! tapi ubat malam nih oulaak aku tak makan-makan lagi..apakah?
mmg tak tahan kalau dah ngantuk sangat!..tapi sekarang aku dah layan n0vel. b0leh la jugak mengisi masa lapang..h0oyeh !! hehe.


Selamat berblogging dan berblogwalking kawan-kawan bl0gger sekalian. Moga hari sabtu korang hari ni hari sabtu yang best macam aku..ouh O_o tido, tido dan tid0. rambut pun dah .upss ! terlebeh suda..harap-harap esok weekend yang happening walaupun sunyi tanpa ousmate dan r0omate. yang ada seorang sebagai peneman.hmm:( jadi la..asalkan tak sorang..satatus terkini: bengkak gusiku dah makin surut--> alhamdulillah~

Okie dokkie, nak berfacebooking dan berblogging puak..salam ceria, doakan kesembuhanku..amin* Maaf korang sebab baca entri yang seadanya dari aku.korang..terima kaSih ek..wink*senyum-senyumlah selalu..sambung menaip selepas calling2 with LOve..hikhik. Selamat malam..daa~


Salam Manis,,
----;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

Friday, 23 July 2010

Sakit Gusi..Ouhh !! Memang Dugaan :(

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat bl0gger dan reader entri ku ini. Pagi tadi aku bangun dengan ceria..tapi sebenarnya aku sedang sakit gusi..malah ia bengkak! sakit nih aku rasa masa petang semalam lagi..sebab rasa benj0l kecil di hujung gusi gigi..tapi ia tak seteruk hari ni bila masa sakit gusi berdenyut-denyut bagai mengepam..huhu T___T kesakitan yang aku rasa aku cite kat mak..dan mak bagitau mungkin sebab badan panas..pastu, aku mengadu pulak pada si dear.katanya mungkin aku nak tumbuh gigi b0ngsu..wah, kata kak shy pulak bila kita dah tumbuh gigi b0ngsu dan b0leh kawen..pulakk !! sebab katanya aku dah dewasa..dan b0leh dapat anak pun :D

Sebenarnya sakitnya tak terkata rasanya..bila aku suluh dengan lampu picit. ouh dah benkgak se0lah2 sedang mengisi sesuatu :( aku tak tahan lagi..nak makan tak boleh. Nak minum terasa sakit..nak bercakap rasa macam sengal sangat ! pejam mata pun tak b0leh bila sakitnya masih menjadi2..serius! aku tak tahan kawan..mmg amat memerikkan. setiap masa rasa berdenyut sakit ! sakit! dan sakit..!
Dan akhirnya aku mengambil keputusan untk pegi ke klinik berdekatan yakni Pusat pelajar.Dalam hati takut jugak klinik tu tutup.. alamatnya panad0l la yang aku makan untuk kurangkan sakit. Ouh seksanya..tapi bila aku kenang balik ni baru dugaan kecil dari tuhan pada hambanya yang hina ini. Aku penah dengar tuhan sayangkan hambanya jika DIA beri sakit. sebab hanya kerana sakit, aku yang tak terlepas dari buat d0sa akan selalu mengingatinya..mmg manusia dicipta sedemikian rupa..alhamdulillah kerana aku nasih diSayangi Sang Penciptaku Ya Ilahi.. Syukur*



Tapi dalam keadaan macam tu, aku jugak kena berusaha, aku masih tak tahu kenapa gusiku b0leh bengkak seakan-akan mahu tumbuh gigi..tapi aku takut dan aku dapat rasa tidak..makin tak tahan bila sakit tu makin kerap..mungkin macam nih la rasanya kalau sakit gigikan..tapi aku pulak sebaliknya. sakit gusi! Ouh..kebetulan. Akunlansung tidak penah rasa sakit gigi. Tapi sakit gusi selalu ada sekali dua tapi tak seteruk yang aku rasa sekarang..tak berdenyut2 sakit nih mengikut nadi..aku tak tahan. Petang tadi jugak aku pegi ke klinik kampus untuk student U aku nih. naseb klinik buka..
Lepas daftar pesakit, kad aku kat situ pun dah ada..sekejap je dah dipanggil nama..bila di check doktor katanya mmg gusi aku yang dalam tu bengkak kemerahan:( dah nak bernanah tapi belum berisi lagi..kata doktor nak disuntik atau makan ubat je.. aku terus cakap nak makan ubat dan sapu je. tak sanggup kena suntik ! Ouh.. naseb dokt0r faham. then. dia check tekanan darah dan berat badan..bila kat berat badah..ouh..hehe;) nasib masih maintain..ngee=D 

Lepas je diner tadi, aku makan ubat..tup tup terus ngantuk =__= sedar tak sedar aku terjaga pukul 9.45 tadi. Tu pun my dear bf tersayang yang call. ouh sejam jugak aku terlelap. Sebenarnya tdi aku tak pasti bila aku ke katil..hukhuk. Nak nak tunggu azan isyak sebenarnya. Tapi entah camana terlelap nyenyak. Mungkin sebab ubat yang aku makan buat aku mengantuk sangat ! okiehla reader sekalian..aku nak rest dan BW pulak. nak tambah ilmu baca pengalaman segala dengan blogger2 lain..


Love Myspace Comments
Walau camana pun doakan aku sihat semula ye dan cepat sembuh sebab sakit ini mmg mengujiku..Ya Allah..kurangkan beban sakitku ini.amin* Apa yang penting, aku menaip n3 ni lepas cakap-cakap dengan si dear dan mummy <3 i l0ve them s0 much (: harap-harap..mak,ayah, adek-adekku dan tak lupa si dear putera hatiku jugak dalam keadaan sihat walafiat hendaknya..Selamat berblogging bl0geer dunia mayaku..salam C0mel  dari cik empunya bl0g nih yang mengharap sakit ini cepat sembuh..


yang menaip guna hati,
-----;--'-{@
~Dawia Honeyputri~

Indahnya Dunia Bila Hati Gembira..

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat para pembaca dan pengikut bl0gku ini..Salam pagi Jumaat. Aku bersyukur sebab hari nih aku sangat memanjakan diri ditambah pulak kelas hari ni xda.Jadi masa on9 pun aku baru je ada semangat setelah penat plus banyak asaimen. hikhik. Biasala kan bila buat asaimen..pasti mengantuk. Belajar je mengantuk.. tapi kalau ada hiburan, dengar lagu,on9..wah 24 jam pun b0leh.ngaa~

Malam tadi aku dah menaip bl0g tapi orang kata bila dah ramai2 keje tak jadi. Inspirasi nak menaip hilang sebab hilang tumpuan..sebabnya malam tadi ousmate2 aku semua ada kat umah..dan itu xpe, biasanya diorang ada kat umah pun aku tak kesah. Tapi bila dah lepak dengan diorang kat ruang tamu.Jadi alamatnya BW (blogwalking) aje lah. dan on Ym dan FB..hehe;)
Malam tadi malam yang best antara malam yang lain, sebab member serumah d0k buat pesta makanan. dan malam tadi keje kami makan, makan..dan makan.. :p sampai jadi puteri kekenyangan jawabnya..sebab dari magrib, kami makan jambu yang p0tong2 makan dengan serbuk asam, kentang goreng (fries) dan ker0pok..pastu,lepas suma ambik makan s0lat maghrib makan diner meggi pulak =D.. ouh desitu nampak betapa malasnya nak diner sedap2..cuma itu je mampu (nada sedeh)..ouh..! tapi kenyang jugak tau..haha:p
 makan ramai2 mmg best. Yang tak sedap jadi sedap tau..


Pastu selesai bab makan2..masing2 buat hal sendiri lepas tu, tapi sedang aku bergayut dengan si dear pintu bilik deiketuk dan rupanya kak shai nak bagitau yang dia ajak jamah t0myam kawan dia bawakan tadi..wah ! ouh rezekinya malam tadi walaupun perut dah tepu..hehe =) best sangatt ! lepas c0mel2 denag si dear..aku keluar dan diorang dah tunggu di meja makan.. walaupun bekas kecik tapi isi t0myam tu penuh sampai2 kan cukup untuk dimakan kami berlima..rasa t0myam cukup marvel0us..pandai kawan kak shai masak, kami memuji2..dan mulalah berkongsi rasa dan hal2 perempuan. Pendek kata omong k0song. hehe.


Jom aku nak perkenalkan roomate dan ousmate aku kat ostel bumi selangor nih..semuanya c0mel2 tau tapi maaf ye. Untuk pengetahuan reader sekalian..seorang dah berpunya daan yang lain masih single mingle lagi..ngee~ dan aku masuk dalam kateg0ri mana ye.. aku,sebagai cik empunya blog pulak..ecece..nak bagitau.(kedengaran bunyi drum) dam daam cheng! mengumumkan yang aku kateg0ri..kateg0ri.. single ! tapi hati sudah berpunya untuk si dear. Pendek kata sama macam yang seorang tadi la..Okieh, tanpa dok hujah panjang dan merepek lagi..kita kenal dengan rakan sekelilingku merangkap member umah yang sp0rting, sharing dan l0ving gitu..auww ;)
 First,pertama..memperkenalkan....

~Kak Shy~
single but not available
-23 years old-
Bachelor Accounting (hons)
seorang yang caring sangat2 nak manje ^^
~ Jijah~ 
single tapi ramai kenalan katanya.. 
berasal dari sabah..berumur 18 tahun-
Dipl0ma pre sch0ol =D

nie r0omate aku..
~ Ninie Datuk Mi0r~
- 18 years old-
berasal dari perak
dipl0ma in teSl
Dah berkenalan dengan semua..harap-harap korang tak kesh ye ninie,kak shy dan jijah, atau nama sebenarnya Siti Nor azizah..sebab aku ambik gambar nih dalam Fb diorang..tapi diorang amat sp0rting ye kawan-kawan sekalian..aku bukan nak pr0mote ke hape tapi cuma nak perkenalkan ousmate r0omate aku sem nih..eh cakap pasal sem ni je nape sem lepas aku tak perkenalkan diorang yang lain yang penah digelar ousmate dan roomate aku jugak..tapi bagi aku sem ni lagi bahagia dari 2 sem sebelumnya..serius! tak tipu..kalau dalam sem ni, terasa kebahagian sebab semuanya baik2 belaka. c0mel dan manja..hehe c(=

Okieh la dah banyak aku bercel0teh..psst berceloteh ke O.o huhu..tak kira la apepun..mudah2an hari Jumaat yang baik ni,korang sentiasa ceria dan berfikiran p0sitif selalu. Aku hari ni free dari kelas..yeay !! Yup,mood hari ni nak baca n0vel cintan cintun..ngee=D haha, mood dah datang kembali setelah sekian lama katanya..aku baca n0vel bagai nih untuk mengisi masa terluang yang b0san kadang2 tanpa teman dan ousmate, roomate.huhu. Best jugak kalau boleh masuk dalam jiwang-jiwang punya cerita. Nak nak pulak bila dengar sekali lagu2 bermadah jiwang..ngaa~ mmg layan lah ;)

Selamat berblogging dan berblogwalking kawn-kawan dunia blogku..h0pe have anice day to uols..pagi ni cuaca baik, hati baik,tingkah laku baik dan mudah2an keberkatan Allah milik kita semua..insyaAllah* amin.. Apepun senyum selalu ye..sinar mentari dan muncul..yippy ! nak Bw..lalalala~

Yang menaip guna jari dan ikhlas dari hati,
-----;--'--{@
~Dawia honeyputri~

Wednesday, 21 July 2010

Hari Baru Semua Mende baru =)

Assalamualaikum semua dan selamat petang. Hari ni rasa nak hapdate bl0g makin meluap-luap..ecece. Pagi ni bangun-bangun pagi rasa sejuk sangat..terus mandi, s0lat dan selak langsir. Suasana masig gelap rupanya hujan diluar..ouh patutlah sejuknya sampai b0leh menggigil.. nak nak pulak selepas mandi..ggrr. Huhu. Dan sekarang sedang aku menaip pun diluar hujan renyai-renyai..rahmat tuhan di pagi Rabu;) walau camnapun aku tak sabar nak pegi kelas tau..dan hari ni aku pakai blous hitam. Cuaca macam nih sesuai pakai seluar. lagipun memang aku dah ir0n dari awal..hehe=D

Malam tadi, entah kenapa aku rasa m0ody sangat. Mungkin sebab aku terlalu berfikir..dan orang mengata-ngata..apa yang aku nak cakapkan,orang b0leh mengata mengumpat..tapi biar aku yang mengetahui  tersiratnya hati:( dan lepas bab dengan membe umah,dengan member sekuliah..dengan pakwe jugak aku m0ody~ hmm naseb dia faham..  tapi dear la tempat aku mengadu selain mummy. Aku moody sampaikan rasa nak mengon9kan diri pun hilang..Ouh..~

Girls Myspace Comments
Tapi bila si dear dah beradu,,aku bukak jugak lappy nih untuk on9..just ym dan FB..sempat g0sip sana sini..besh ;) huhu.. korang nak tau aku dulu tak suka g0sip2 nih tapi bila dah bergelar anak muda kata pak ustaz ceramah pagi semalam di kelas Pengajian Islam sebagai jemputan..rasa macam diri ni rajin pulak d0k tambah dosa.. bukan tak tau saalah tapi aku semakin ke arah g0sip suam-suam kuku katanya..Ouh..!! Ya Allah..jauhkan aku dari semua ini yang akan membawa dan mengheret aku ke seksaan neraka :(

Sebut pasal ceramah semalam..mulanya aku pun tak tau yang ada ceramah. Dan kawan-kawan yang seramai 480 orang kat dalam Dewan Utama pun tak tahu sebab ustaz yang mengajar Pengajian Islam lupa nak bagitau kami sebelum ni..tapi xpelah, yang cuma aku nak ringkaskan..best jugak ustat yang berasal dari Tawau,sabah tu..tajuk ceramah ilmu beliau adalah Jihad ~ Apa yang best dalam ceramah tu, ialah ustaz Badrul Amin yang seakan-akan nama adek b0ngsuku Badrul Munir;) hehe..eh eh sambung stori..banyak yang dia cakap pasal Jihad yang kebanyakkan ke arah p0sitif..hehe=) best sangat ! Dalam ceramah dia ada sebut pasal REMAJA dan  maksud di sebalik tu yang buat aku suka dan tertarik.. Bukan apa sebelum ni ustaz badrul tanya yang kami semua student kat situ kena dipanggil Remaja atau Anak Muda..dan ustaz cakap kalau Remaja..kamu semua adalah manja !! ;) ouh blushing* dalam hati aku yang sweet 21 ni,..remaja kah aku..meh nak bagitau apa yang ustaz tu rungkaikan makna di sebalik perkataan Remaja tu..hehe^^

R- Relax-Relax
E-Emosinal
M-Manja
A-Angau
J-Jiwang
A-Angan-angan
wawa best jer jadi remaja..penuh dengan rest, tak banyak masalah, buat ikut kehendak diri..pendek kata kalau belajar dalam human resource subjek..remaja dalam kategori
ganerasi Y  yang buat sesuatu benda, ingin sesuatu benda yang baru..kebanyakkan celik ilmu..huhu~ tapi sesetengah orang terlalu stress dalam melalui zaman remaja..ouh ! amat lah tak best..pendek kat ada baik buruknya jugak la:P Sebenarnya aku taip n3 nih baru je habes kelas tadi..cuaca pun dingin dan cool..tambah2 dalam kelas tadi. Macam nak beku dibuatnya..naseb aku pakaian pakaian yang tidak terlalu sejuk dan nipis..kalau tak b0leh mati kesejukan desitu.. :(

Ok dah tutp pasal itu semua..cum aku nak cakap c0ret as hal peribadi yang sekarang aku dah meminati warna merah jambu;) selalunya tak, tapi rasanya dah mula jatuh cinta kot O.o tk tau macam mana nak cakap kalau ditnya..mungkin sebab dah tiba masanya.hehe=D tapi bagi si dear apa pun yang aku suka dia suka. janji tak terpes0ng dari agama.( tiba2 masuk bab agama) .maafkan daku bl0gger sekalian..aku cuma nak upadte faveret kalerku..hihi.
Girls Myspace Comments 
Nak jadi addicted pada pink stuff la..ops adakah aku terlalu berlebihan~ hehe.. sebab mungkin naluri feminin dalam diri ni dah membuak-buak..nggee;) tidak salahnya bagi aku untuk diri sendiri yang penting hati dan jiwa aku milik Allah. Minat dan h0bi mmg b0leh diatasi tapi bukan kerelaan untuk melakukan sesuatu yang diminati selain tak bercanggah..^^


Okieh la, mata ku pun dah ngantok dalam cuaca macam nih..huhu. Mata berat sangat. Lepas ni aku nak kena pegi librari untuk discuss group. Ouh i need rest blogger !! Jumpa lagi di next entri yek. nih adalah hapdate sekadar rand0m..huhu~ ngantookk tak leh tahan dah ni..Selamat berblogwalking all reader  and f0llower blogku ini..;)

Girls Myspace Comments


ilysm my dear  c0z loving me<3
 Salam Ceria dari cik empunya blog..
yang menaip guna hati,
-----;--'--{@
~Dawia Honeyputri~

Tuesday, 20 July 2010

Pagi Selasa Masalah Selesai..Chill (:

Selamat pagi selasa semua terutama pada reader bl0g kiut miut aku nih. Dan disusuli  salam dari cik empunya bl0g pada sesiapa yang singgah pada web aku ni.. Waaa pejam celik pejam celik dah hari Selasa. Hari ni aku ada 2 kelas.. tapi macam biasa kalau wifi laju aku akan on9 time pagi sebab selesa dan laju ;) malam tadi dah daftar persatuan..yuran ahli RM10..huhu. melayangg.. tapi bila fikir tak pe lah sekali sekala. Dan lepas tu ramai sangat orang sebab malam tadi malam perasmian merangkap malam pertama..mmg amat meriah sebab masing-masing nak tarik ahli dalam kelab-kelab masing..tapi yang paling best aku teng0k Kelab Rakan Muda. laris tanpa pr0motion sangat sebab nak dapatkan kad keahlian..haha=D
Aku pulak dah memang sedia sebab dah daftar on9 dulu-dulu. Sampaikan dah ada kad ahli aku masih tak tau nak reedem apa2..haha. Jadi sebab tu kad aku masih kaler gangsa! haha..mungkin sebab tak aktif k0t :P then, lepas je daftar malam tadi terus pegi diner makan~ pekena char kuew tiow dengan air yang kaler-kaler biru menawan tu..haha. blurp! kenyang berpanjangan. dalam hujan renyai-renyai balek ostel. Sebenatnya dekat je ostel dengan gerai-gerai makan tu semua. Keluar gate terus nampak . Dah maca pasar malam mini dah aku teng0k. Tak lupa kain, tudung dan baju yang cantik2..rambang mata katanya..;)

Tapi bukan tu yang aku nak cerita, sebenarnya malam tadi aku dilema dalam persahabatan dan kekesalan.. eh macam tak kena je. meh aku nk st0ri~ aku ada seorang kawan dan sebenarnya dia muda 2 tahun dari aku.. itu tak la kesah sangat. Dulu mmg agak baik la walau last2 sem lepas baru dok rapat sana-sini..huhu. Tapi bila aku dapat tau perangai dia sekarang..ouh tidakk..tak sanggup rasanya nak berkawan rapat lagi. Aku bgitau dia seorang perempuan.. tapi itulah bila orang berpura-pura baik depan kita tapi belakang kita dia mengata dan jaja sana sini. panas la jugak aku..huhu~
Hello! Myspace Comments
Okieh tak nak la ngumpatngumpat di pgi yang cerah indah nih, semua tu lumrah yang bergelar manusia..dalam erti kata lain kenalah terima qada' dan qadar tuhan..mungkin dari situ aku dah tau kena berhati-hati pilih kawan..walau dengan sesiapa pun. Masa aku taip entri nih tangan aku ligat menaip tapi dalam masa yang sama dok fikir nak bekpes apa ye?:) rasanya mende yang sama..iatu---> jeng3x. Haha. Apela aku nih, itu pun nak jugak buat cam ala2 surprise. So, menu sarapan kita pagi nie r0ti dengan mentega kacang. Supaya tak lapar pegi kelas nanti.. 
Tapikan kawan-kawan, aku suka kelas hari Selasa sebab mungkin lecturer dia besh2..kelakar dan pandai menyampaikan ilmu yang diajar (: hmm..malam tadi dah ir0n baju..hari ni pegi kelas pakai baju kurung putih. Jom breakfast semua., Moga hari ni memberi 1001 keceriaaqn buat semua. Sebab setiap hari adalah hari yang berbeza buat aku..tapi satu je yang dalam kepala aku sekarang adalah m0ney O.o runsing dibuatnya~
Duit ptptn xmasyuk2 lagi..katanya minggu ke-2 buln lapan. Ouh..keringg sudaa~
Tapi bila fikir masalah mesti takkan hilang..jadi terapi yang baik aku akan ingat mende-mende yang best2 je tau. Hmm lepas tu senyum pada duniaa pasti ketenagan hati dan jiwa dapat dirasai..;) Ok la aku pun nak pegi bersiap. Nak bekpes dulu lepas tu dapat la bersiap sebab kelas pukul 8.30 pagi..dan petang pun ada. Selamat memulakan hari baru bl0gger sekalian. Hari Selasa aJa-aJa Fighting!~
Selamat berblogging dan berblogwalking buat reader dan bl0gger tegar mhupun tak. Aku nak pegi kelas dulu.. Nak senyum je. nak bangkitkan semangat baru. Berkobar-kobar mencari ilmu..salam ceria dunia! Ingat nawaitu..mesti redha Ilahi yang kita ketemui..amin* mudah2an...
Yang menaip guna jari,ikhlas dari hati
----;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

Monday, 19 July 2010

Yeay!! Jom Masuk KelaB ;)

Salam dan selamat malam buat semua rakan bl0ggerku sekalian;) Hari nih aku semangat sangat sebab dapat buat sesuatu denagn penuh keyakinan. Alhamdulillah~ Hari yang macam pesta sebab hari nie dah berlangsung Kelab dan Persatuan kat kampus aku. Malam nih baru nak pegi daftar. ahaks! hehe. Dan bincang-bincang, kongsi-kongsi pendapat..akhirnya aku dan buat keputusan nak masuk Rakan Muda..macam best je=D tapi bila fikir balik, aku nak s0kong meber aku yang masuk Persatuan Matematik Sains dan Tekn0logi alam..hehe. Ini keputusan muktamad. Sebab nak dijadikan cerita..aku ada jugak sejarah silam dengan persatuan Matematik dan sains masa kat bangku sekolah dulu-dulu :P

Korang nak tau masaa aku tingkatan 4 dan tingkatan 5 aku diberi amanah untuk menjadi seorang setiausaha. Dan setiap kali nak buat minit mesyuarat ajk dan persatuan mesti kawan-kawaan aku lekat aku sebagai setiausaha. Asal jawatan setiausaha nampak aku,asal aku je setiausaha. Okieh meh dengar aku nak stori pasal SETIAusaha..huhu:) Dan mulanya bila aku dilantik masa dalam kelas. Alaa,kalau dalam kelas, biasa-biasa jek..sebab lepas je catit nama yang penting kat kelas..nama mesti tertempek megah kat carta 0rganisasi kelas..hahaha (gelak bangga) ^^


Tapi bila masa time kena pilih Kelab dan persatuan masa kat sek0lah pulak..wawah, aku yang d0k ngelak habes..tingkatan 4 aku ok lagi. tapi bila dah time masuk otai dalam sek yakni tingkatan 5..wah, tup tup diorang pilh lagi. Jawatan bersambung katanyaa..ngaa~ naik runsing jugak la aku..bila setiap kali ada minit mesyuarat. kadang2 tu masa tu cekgu KOko, Sir Goku seorang guru yang tegas beragama hindu. huh! mmg tak terlepas dari berjumpa dia dari minggu-ke minggu O.o sampai kadang2 tengah belajar pun dia buat announcement nak jumpa ketua persatuan dan kelab..bingung kadang2 dibuatnya..hukhuk.


Tapi dalam ada mende yang sedeh, ada jugak yang heppi.. c0ntohnya masa pameran Sains, aku terlibat sebagai orang kuat persatuan time tuh. buat itu dan ini..tapi aku ingat lagi kenangan buat reka kreatif gunung berapi. time tu budak-budak kelas aku mmg semua terlibat la :D ok masa tu mmg rasa bebas dan fun ! Kumpulan aku buat gunung berapi..wee~ guna tekn0logi kabad semua.. masuk cuka dengan tanah liat buat gunung konon2nya..yippy rasa macam nak pusing balik waktu masa tu :(


Bila dikenang..bestnya:D leh hilang masalah. Kwan2 aku mmg da best baik lelaki ataupun perempuan..tapi sekarang masing2 dah melanjutkan pelajaran..dan ada yang keje dengan kerajaan mahupun swasta. Begitu jugak aku.. dan malam nih nak pegi daftar la. Olalala~ Persatuan yang mengingatkan aku dan zaman di bangku sek0lah. yeay!! okieh lah aku dah nak pegi bersiap dah.. bersiap g mana lagi kalau pegi diner sambil langsung pegi daftar kelab kat dewan biru. chops mmg biru hbes tau dewan tu..Dan nama dewan tu pun bukan aaku yang gelar. mmg namanya dewan biru sebab kaler dinding 100% Biru..yeah (:


Selamat berblogging semua..aku nak diner dulu. nak makan-makan dengan besties kat stall baru bukak sempena event nih. nak rasa apa yang patut dulu,perut pun dah lapar..selamat berdiner uols semua. salam ceria~ sory dok baca apa yang aku bebel. Just for remember that m0ment ^^ wink*

Salam Manis Dari Cik Empunya Bl0g~
---;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

Hell0w Monday ;)

Assalamualaikum dan selamat pagi reader dan f0llower blog kiut miut daku ni. Pagi ni pagi Isnin sudah..hehe. Aku dah siap2 iron baju untuk kelas principle marketing dan Islamic Economy petang nih. Al-maklum la dah lama cuti.. Semangat pun tinggi la nak belajar..mudah2an. Rasanya hari ni banyak yang aku nak belajar. Setiap kali masuk kelas 3 jam. Dan setiap kelas habes satu topik. cepat tak..? tapi best belajar marketing sebab buku dia macam magazine ;)

Sambil-sambil aku taip n3 nih, jom jemput join aku..join makan sarapan. Roti dengan mentega je. walau tu je menu yang ada harap2 tak buat perut aku k0song sampai tengahari nnt..yup! harap dapat bertahan.Selalunya dapat..(sambil angguk2 dan mengunyah. Senaman mulut la katakan..hehe=D

Okieh2 dah nak bersiap pegi kelas. Hari nih baju coklat. Baju tu banyak kenangan tau. Sebab ada peristiwanya sendiri..bukan satu tau tapi dua..;) Jadi aku nak pegi kelas dengan penampilan baru..gaya baru. Semangat baru..mudah2an nawaitu tak lari. Marketing class here i c0me bebeh ! =)

Selamat berblogging kawan-kawan..moga korang ceria selalu.. dan apepun bangun pagi senyum pada diri sendiri, senyum pada hati..dan senyumlah pada dunia. sebab nikmat di dunia hanyalah melalui senyuman yang terukir di wajah dan selepas itu kita akan merasai manisnya kenangan itu ~ 
 
Nota buat tersayang--> hari nih si dear pakai baju belang-belang. cokelat hitam katanya. buka harimau tau tapi leapord ..hehe. comel la si dear;) ilysm (:  selamat bekpes my boyfie. Mudah2an urusan kita hari ni berjalan dengan lancar..amin* psstt..korang, arini aku nak pergi pesta kelab dan persatuan kat kampus aku dewan Biru..nnt da masa ai snap pic ye:P


Mahu bersiap dah..
Hell0w m0nday !!~ mood: heppi vs excited !!
 
Salam manis semua,
selamat belajar pada yang bergelar student,selamat bekeje pada pekeje tegar mahupun tidak (^^,)
---;---'--{@
~Dawia Honeyputri~

Sunday, 18 July 2010

Hujung Minggu..Hoorey =D

Salam dan selamat berhujung minggu semua para bl0gger dan follower blog daku ini.. Hepp hari nih dah habes cuti-cuti yang memb0sankan.. es0k dah mula kelas. Best sangat-sangat ! mulanya aku nak sangat hapdate blog awal-awal pagi..tapi disebabkana cuaca yang sejuk membantutkan aku untuk berhadapan depan skrin dan berstori. Hehe. Sebenarnya hari aahad yang ceria ni aku bermalas-malasan atas katil untuk spa dan manjakan diri.. oleh sebab tu aku hanya berblogwalking sahaja ;) tu pun best eksersais pagi-pagi.. macam2 cerita aku dapat^^
Girls Myspace Comments

Korang..sejak dua tiga hari nih cuaca kat bumi Kuala Selangor ni sejuk sangat. Dah macam negara 4 musim aku rasa..cuma kat U aku ni tak penah merasa salji dan musim bunga je..yang luruh semua dah.. pagi-pagi rasa cam berkabus. Walaupun jam dah menunjukkan pukul 12 tengahari aku tetap rasa macam baru pukul 8 pagi sebab tak berapa panas..cuaca yang mendamaikan.. dan aku merasai nikmat itu hinggakan malas nak mandi dan turun kafe beli lunch ;p


Tapi aku nak stori kat sini yang hari ni aku belajar pakai shawl dengan ousmate aku.. sebenarnya aku dah pakai banyak kali tapi bukan yang ada seni la kan. Pakai besa-besa je. Lilit sana lilit sini..dah rasa macam tak selesa. Jadi bila kau tengok membe aku pakai comei-comei rasa cam cemburu la pulakkan =D maka dengan berbesar hati aku belajar tekun dengan ousmat aku Jijah yang mahir dalam bab selendang nih. katanya mudah je nak pakai kalau dah biasa:)


So. aku mulalah belajar perlahan-lahan lepas lunch tadi. mulanya caam kek0k tapi lama-lama cam teruja pulak bila dah puas hati. Sebenarnya jugak sebelum ni aku ada belajar dengan seorang membe jugak.. dia ajar dua cara. kemas ! tapi step dia aku susah nak ingat.. tapi satu je prinsi memakai tudung nih. Asalkan memenuhi kriteria menutup aurat yang sempurna.. alhamdulillah semuanya cantik ! ;)


Akhirnya lepas 3 kali praktis pakai sendiri, aku b0leh memakai shawl dengan jayanya..ahaks! kepuasan terasa.. rasa selesa bila kena gaya pemakaiannya. Keyakinan pun bertambah bila kita rasa selesa. hooyeh =D aku berjaya kawan-kawan.. Jadi, aku bercadang nak pakai shawl pegi kelas es0k. Olalalala~
dan membe-membe rapatku pun ingin ikut serta..walaweh c(= bestnya!!
Days - Weekend Myspace Comments
So, secara rasminya aku dah mula jinak-jinak dengan perkembangan baru dengan p0sitif dan dasar pandang ke timur tau..ecece;) harap-harap leh nampak manis di depan muslimah lain.. aku bersyukur dilahirkan seorang muslimah kerana menjadi perempuan muslimah tidak  susah untuk bergaya kalau kena caranya..wink* Maaf untuk n3 nih aku tak sempat nak pose sekeping dua gambar..biarlah ia menjadi catatan peribadiku..my precious !


Nota buat tersayang--> Buat si dear tak sabar nak jumpa. imysm (:
Apepun tak sabar nak pakai shawl esok..merasai perubahan agar rasa lebih berkeyakinan. dan nnt awak tengok ye dan harap-harap nampk manis di depan awak.. selamat berdiner dan berhujung minggu my dear hb <3


Salam Manis dari Cik empunya bl0g,,
yang menaip dengan jari, berceloteh tentang hati,
----;--'--{@
~Dawia Honeyputri~
 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi