Tuesday, 22 April 2014

Ring Handsock ♥ Love It!

Assalamualaikum....
Sekarang ni ramai sangat yang pakai sarung tangan jari
yang cantik-cantik. wia pun terjatuh cinta.
Sebelum ni pakai sarung tangan biasa ja..
tapi bila nampak yang pakai dijari sekali
Nampak manis dan sopan..Cantik pulak tu :')

Jadi terjumpa satu link yang menjual sarung tangan muslimah
yang cantik-cantik like a candy.
Apa lagi terus rasa nak sharing dengan para pembaca di luar sana.
Harga pun murah..in Shaa Allah..
sekali lagi nak ditekankan..bukan wia yang jual ye..
wia cuma nak kongsi..sharing is caring and sharing is sedekah :)
Lace Ring Handsock Collection
Rose Ring Handsock Collection
Diamond Ring Arm Cover

Adakah bahagian belakang telapak tangan merupakan aurat wanita?
Sedangkan kita tahu aurat wanita adalah seluruh badannya, kecuali muka dan kedua belah telapak tangan.

Asma' Binti Abu Bakar telah menemui Rasulullah dengan memakai pakaian yang nipis. Sabda Rasulullah SAW " Wahai Asma! Sesungguhnya seorang gadis yang telah haidh, tidak boleh baginya menzahirkan anggota badan kecuali PERGELANGAN TANGAN dan wajah sahaja". 
(Riwayat Muslim dan Bukhari)

Jawapan nya belakang tapak tangan bukan aurat :)
Banyak sebenarnya yang jual ring handsock ni..
Antara salah satunya ialah dari pashminadsh
Sesiapa yang berminat bole order sini laju-laju..
Whatsapp 013-3733042
Email: pashminadash@gmail.com


Handsock walimah ni cantik kan..tapi ni link kat Facebook.
tak sempat wia nak copy link..Huhu
Yang ni sesuai masa menjadi raja sehari...wia pun berkenan! Hikss
In Shaa Allah selain cantik dan sopan..
kita juga dapat menjaga aurat dengan lebik baik..
Mudah-mudahan..Jom sama-sama jaga aurat ;)

Sunday, 20 April 2014

Busana Pilihan :)

Assalamualaikum...
Kesian blog picisan wia yang satu ni..
penulisnya jarang sekali update entri terbaru..
walhal ada ja masa sekarang ni..tsk tsk T_T

Sedih tak dapat nak masukkan gambar dalam entri..
pasal prob bluetooth dan wayar usb yang tak support..
terasa blur dan spoil seketika..
sebab tu bila menaip sikit..pasti masuk dalam draft
dan tak dapat publish dalam blog..Huhu

pejam celik pejam celik dah April..
tak lama dah nak masuk bulan puasa, bulan Ramadhan..
tak sabar rasanya kan..Hehe..
Mesti ramai yang dah intai baju raya betul tak?
taapi chuo chup..bagi yang perempuan dah settle
ganti puasa belum.. Opss! 
Haa kan kemain survey baju raya awal-awal tapi
puasa ganti belum laksanakan..*peringatan untuk diri sendiri jugak*

Tapi tak salah nak buat perancangan awal.
Jadi masuk saja Ramadhan kita dah setting siap-siap
untuk beribadah sepenuhnya kan..

Trend baju sekarang jubah dan dress kan :)





Rambang mata kan? Hikhik.
wia suka window shopping online...
kat shopping mall pun wia suka tengok..
Banyak sebenarnya link jubah dan dress sempena 
raya kelak. Mesti ramai yang cantik bergaya kan..

Best sangat kalau pakai pakaian muslimah di hari lebaran.
Baju kurung pun tidak dilupakan..
Banyak design dan stail sekarang ni..
yang terkini ada lace dan labuci..
Memang cantik..Yang pasti pandai memilih
pasti senang memakai :')

Thursday, 17 April 2014

Musim Bunga di Utara, Malaysia :)

Assalamualaikum....
Seronok kan baru-baru tercetus satu permandangan
yang indah musim luruh di utara terutama di Kedah..

wia kan dok Kedah  memang alami la permandangan nan indah ni
feeling dok oversea sangat tau. tapi sayangg bila wia pi Perda aritu
hujan lebat tak sempat snap gambar..Hikss

tapi sempat lihat orang lain selfie dengan pohon bunga sakura
yang kaler putih dan pink ni..
Permandangan dengan bunga-bunga keguguran
Memang cantik uOls..Kalau pakai dress memang cantik tau :')







alhamdulillah..wia suka sangat musim luruh/ musim bunga macam ni..
lovely sangat kan..Sesiapa yang sempat feeling main 
baling-baling bunga memang ohsem ;)

wia suka bunga-bungaan dan permandangan cantik
dan permandangan ciptaan Allah adalah sebaik-baik ciptaan..
Subhanallah ....Ada kesempatan nak sempatkan diri 
snap gambar dengan bunga..ngee
:)

Sunday, 13 April 2014

Cara Untuk Membolehkan/Enable Bluetooth dalam Windows 7

Assalamualaikum....
Rasa geram pulak bila dah format lappy baru ni..
ada satu masalah bila nak bluetooth gambar dari HP ke PC..
sebab icon bluetooth hidden..
Cemana eh nak buat? Puas google dan cuba melalui
Youtube pun tapi tak menjadi --"

Guna wayar USB pun tak dapat detect ..
lagi la stress. Banyak gambar nak dikongsi dalam blog
sebenarnya tapi terpaksa la cari jalan untuk
transfer gambar ni dulu...Harap ada sesiapa yang tahu tolong wia boleh?

wia rasa wia dah ter-hidden icon bluetooth.
dan tak enable pun. Ada sesiapa yang tau?
sebabnya kalau kita masukkan wayar USB selalunya dia detect.
Mungkin wayar tu rosak. Wia cuba pulak wayar USB hard disk
pun tak boleh jugak. Ok stress tahap nak menjerit >__< "

|
|
|
|
V


Dah cuba pelbagai cara..tapi tetap tak boleh..
ke na kena hantar kedai jugak ye..
sebelum ni ada..tapi bila dah masuk window 7..
terus macam tak tahu macam mana nak setting..phew!

Cara-cara nya :-
Maaf wia tak translate kan..

To control how your computer pairs with Bluetooth enabled devices

You can set several options for how your computer finds (or is found by) Bluetooth enabled devices.
1.      Open Control Panel by clicking the Start button, and then clicking Control Panel.2.      In the Control Panel search box, type Bluetooth, and then click Change Bluetooth settings.3.      In the Bluetooth Settings dialog box, click the Options tab and do any of the following:·         To make your computer discoverable to Bluetooth enabled devices, select the check box for Allow Bluetooth devices to find this computer.
When a Bluetooth enabled computer is in discovery mode, it broadcasts a wireless signal that allows it to be detected by other computers or devices. This is sometimes called pairing mode. If you check this box, your computer will still be able to detect Bluetooth enabled devices that are in discovery mode, but they will not be able to detect your computer.·         To allow you to add Bluetooth enabled devices to your computer, select the check box for Allow Bluetooth devices to connect to this computer.·         To be notified when a Bluetooth enabled device is trying to connect to your computer, select the check box for
Alert me when a new Bluetooth device wants to connect

Selamat Berblogging.... 

Friday, 11 April 2014

Musim Menicah...Yeayy!!

Assalamualaikum semua.....
Rindunya nak berblog..phew ..Hehe
Maklum la sibuk masuk bertugas di sekolah
selama seminggu ni uoOls di sekolah lama..Rezeki, alhamdulillah..

Cepat masa tup tup bulan April dah nak masuk pertengahan..
Rindu sangat nak sharing macam-macam...
Buka blog, time nak menaip..idea terus mencanak..
tapi bila otak dan badan letih teruss masuk draft..Hikss

Sekarang musim buah termasuk pelam dan buah kundang..
Memang berlambak-lambak dijual di pasar malam kn..
tapi wia beruntung sebab kedua-dua tok (nenek) wia
bagi mempelam epal dan mempelam jenis telur seperti gambar dibawah
tanda ingat cucu nya yang masih anak dara ni
minat sangat menicah atau colek buah ;)





Kalau buah kundang wia suka makan sekali kicap...nyums..
nikmatnya masam masin manis...
Siapa yang suka menicah mesti tau rasanya macam mana ..Hehe
Selalunya anak nak muda yang tahan makan masam- masam macam ni..


Siapa suka menicah juga..Angkat tangan!! yeay...hehe
Salam Jumuah buat semua muslimin muslimat..
Selamat berblogging..Maaf lama tak menaip...
Lepas ni nak aktif balik..fuhh..fuhh..

Wednesday, 2 April 2014

1/1/14 ♥ Moga Ini Rezeki Ku

Assalamualaikum......
Hari ni dah masuk 2hb April 2014..
tapi semalam mencatat sejarah manis dan kenangan terindah
dalam hidup wia..Pengalaman yang tak dapat dilupakan..
1/4/14 cantik tarikh ni kan ;)

Kebetulan wia dapat (giliran No.2 dan Bilik temuduga pun No.2)..
Semuanya nice sesangat 



Rasa masih terbayang suasana semalam..
Rasa berdebar dan gemuruh bersama para calon temuduga yang lain
yang semuanya perempuan :')

Bangunan yang cantik, penemuduga yang sporting..
Urusetia yang baik hati..
Memang wia takkan lupa sampai bila-bila..
Alor Setar Kedah Darul Aman..
Bandaraya yang membawa 1000 makna 


Kita brjaya. Kita hebat. Smua ats izin Allah. 
Dan ada 'tangan tangan' yg mengirimkan doa terutama 
doa seorang ibu dan pengorbanan seorang ayah 
Doakan wia berjaya kawan-kawan blogger..
Jasa baik kalian semua hanya Allah saja yang dapat balas..
amin ya rabb..Moga permulaan yang baik.
Nanti pertengahan April wia update pengalaman ek..Hee
psst tak sempat snap gambar depan bangunan Blok E..
In Shaa Allah ketemu lagi dengan berita yang lagii baik! :'D
 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi