Sunday, 29 June 2014

Salam Ramadhan Kareem | Selamat Berpuasa :)

Assalamualaikum....
Alhamdulillah dah memasuki bulan Ramadhan yang mulia..
Hari ni hari pertama, hujan rahmat turun membasahi bumi..
Sejuk dari pagi hingga ke sekarang..
Syukur Allah permudahkan..


Selamat Berpuasa buat muslimin muslimat..
Moga segala amalan kita mendapat pahala berlipat
kali ganda sempena bulan Ramadhan yang mulia ini :)

Syukran khatira Ya Allah kerana wia dan keluarga
dapat dipertemukan dengan bulan Ramadhan Kareem kali ini..
Jom upgrade ibadah..grab pahala dan tak tinggal solat tarawikh..
Selamat berpuasa semua..Rindu dan tenang berada dalam bulan ini..
Moga doa kita dimakbulkan..Ameen..

Tuesday, 24 June 2014

Counting Ramadhan ;)

Assalamualaikum...
Kurang dari seminggu lagi kita umat Islam akan menyambut Ramadhan..
Sesiapa yang mengidam nak makan sedap-sedap..
Baik cari siap-siap kerana bulan puasa bakal menggoda
nafsu makan uOls..Hikhik.
Nikmat makan donia...Rugi tak merasa kan...

Semua makanan dibawah adalah kegemaran..Hehe
Peminat makanan katanya..Apa pun tak tolak ;)
Sila jamu mata ye..Ni kalau bulan puasa mau menangis tengok..









Tak sabar menunggu bulan Mulia, Ramadhan..
Bulan dari 1000 bulan...
Sila jamu mata ye..Haha. Tak tahu apa motif taip entri makanan..
Selamat berblogging semua :'D

Friday, 20 June 2014

Coconut Shake Kulim ♥

Assalamualaikum....
Sebenarnya dah lama teringin nak minum air nyok kocak ni..
atau dalam bahasa omputihnya Coconut Shake..Hehe..
Satu hari craving kat tempat kerja..
Mengalahkan orang pregnant tau -.-
Saja tanya kat ofismate..tup tup dia kata jom beli!

Phew! Meloncat kot wiya masa tu..
bila dapat tau kat Kulim pun ada coconut shake sedap!
tambah pulak akak tu bab tempat makan ke minum sedap memang dia tau
kat area Kulim ni..Jadi lunch tu teruss keluar ngan kak ofismate tu
untuk beli air coconut shake yang di idamkan :)

Berkobar-kobar rasa bila apa yang di inginkan akan dapat..
dan akhirnya Taraaaaa!!
Ini la air nyok kocak aka Coconut shake versi Kulim..ngee





Amacam?? Teringin tak? Hehe..
Siap tabur chocholate rice lagi tau..
Komen wiya memang sedapp! slurpp..
Rasa air kelapa tu asli ditambah dengan ais krim vanilla..
Memang puas hati, senyum sampai ke telinga tau ;)

Dah la masa tu cuaca panas..
Memang sedut air tu sampai habis..Hikss..
Cerita dekat incik boyfie..dia kata nanti boleh la try..Haha
Ok itu ja nak stori..Kalau rasa nak minum lagi lepas ni
dah tau la katmna air coconut shake sedapp..
Selamat berblogging semua :*

Saturday, 14 June 2014

Novel Cerita Cinta Ahmad Ammar

Assalamualaikum...
Sebenarnya masa mula-mula wia dapat pinjam novel
yang bertajuk Cerira Cinta Ahmad Ammar ni..
memang rasa berkobar-kobar nak baca..
Subhanallah..akhirnya wia berpeluang pinjam dari officemate.
Masa tu wia baru bertugas dan masih tak bnyak kerja kena buat.
Jadi membacalah dengan penuh syahdu ;)

Muka surat pertama pun dah sebak tika pertama kali membacanya..
nukilan cerita dari hati dan seorang ibu Ahmad Ammar..
Subhanallah..semuanya akhlak yang baik ada pada adik Ahmad Ammar ni
wia kagum sangat..seorang pendiam, tapi cerdik dan mempunyai jiwa yang besar..






Penceritaan mengenali adik arwah Ahmad Ammar diceritakan dari pandangan
orang yang berada disisinya dari keluarga hinggalah sahabat..
Juga bagaimana arwah meninggal dan dikebumikan ..
Allahu Akhbar..Allah martabatkan arwah adik Ammar di peringkat mulia
sejak di dunia lagi..Mudah-mudahan kita jugak dapat pengakhiran di dunia
sebagai husnul khotimah jua..amin ya rabb :)

Al-Fatihah....
Buku/Novel bermanfaat untuk dibaca setiap peringkat usia..
Syukur dapat membaca hal arwah walaupun tak mengenalinya..


Friday, 13 June 2014

Mini Party Birthday :)

Assalamualaikum :)
Meh nak stori pasal mini parti bufday
anak oficemate Rabu lepas..
Baru berkesempatan nak menaip dalam entri kali ni..

Sebenarnya kak oficemate tak rancang pun..
tup tup sempena hari lahir anaknya ke-4 dia nak raikan bersama
kami yang kat ofice ni..Rezeki jangan ditolak kan..
Siap belanja bihun sup sedap dan kek comel kaler ungu kuning ;)
Kaler feveret anak tunggal kesayangan..





Comelkan anak kak ofice ni..Anak yang baik dan bijak.
Bila datang ofice mesti Youtube Youtube..Hehe
Comel je..Jadi wia dengan rela hati tiupkan belon-belon
kasi meriah sikit katanya.. ;)

wia memang suka parti ke majlis macam ni..
Janji tengok si anak kecil tu happy dan senyum..
Happy Birthday Akif !
Moga membsar dengan bijak dan sihat ye sayang..
Yeay ini pengalaman yang tak dapat dilupakan..
Jom blog-walking laju-laju..

Tuesday, 10 June 2014

Yong Tau Foo Sup verSi Rojak

Assalamualaikum...
Hari ni nak update entri makanan..
siapa suka yong tau foo..?
Hidup di Malaysia memang unik..
dapat makan makanan berbilang kaum.
Sedap kan Yong tau foo ni...
Nak nak kalau kuah dia sedap ;)

Tapi pertama kali dengar yong tau foo sup..
baru-baru ofismate wia yang perkenalkan..
maaf la kalau uOls dah biasa makan..
wia baru first time dengar..Tampak lagi sedap kan..
dan memang sedapp!! nyums nyums..






Terliur tak? Hikss..
kena cuba baru tau..kan kan? ngee
Alhamdulillah nak cuba buat kat rumah laa..
mesti best kan? Alahai.. Nanti wia rajin-rajinkan update blog ek
Selamat berblongging semua :)

Thursday, 5 June 2014

Majlis Resepsi Kawan Baik :)


Assalamualaikum...
Hai semua blogger pembaca blog picisan wia..
Minggu ni adalah wedding BFF wia..
walaupun dah lama nikah..tapi tetap berseri :)

wia pegi kedua-dua belah kenduri..
tapi kenduri belah wanie..wia tak sempat snap gambar sama-sama..
tapi warna tema cantik sangat!!
turqoise dan pink..sweet sangat kan..


Ambik feel..Hikss




Sebelah lelaki warna oren dan emerald green..
hari ni wia balik kerja terus langsung ke rumah kenduri sebelah lelaki
sebab satu taman jaa ;)
Apapun khairiah ni bakal mommy to be..
HeHe..Congrate sayangg..love you so much BFF

Selamat Pengantin Baru..
Maaf kualiti gambar tak jelas atas faktor tetentu ;p
I'm Happy for youu..
 
Copyright 2017 with Love - WieyaRaudzi