Friday, 23 September 2016

Terharu dan Bersyukur atas nikmat Nya :')

Assalamualaikum.
Ni story balik kampung Kedah awal bulan lepas.
Balik kampung last sebelum bersalin katanya.
Tup tup mengidam kek snow cheese dan pavlova yang biasa wieya makan masa
bujang dulu-dulu pernah order dekat akak sorang ni ;)

Akak ni tak ada kedai tapi dia buat home made.
Sedap tau kek ke pavlova dia. Mungkin dia ada masuk kelas..hee
Jadi wieya ambik la kesempatan balik kampung ni untuk order..

Mulanya akak tu tak nak ambik order..Sebab wieya nak masa hujung minggu.
Tapi dek kearan wieya kata wieya ngidam nak makan sebelum
bersalin..dan jeng jeng akhirnya akak tu buat jugak!! Syukur alhamdulillah..
Ahad sebelum balik Ipoh, terus pick up rumah akak ni..yeayy!

wieya screen shoot dari Facebook akak ni ;)
Terharu pulak rasa..Jadi nak sharing dalam blog untuk kenang-kenangan. hikss
Terima kasih kak Muna..Buat mak buyung happy, baby pun happy :)
Pavlova ni atas kereta terus makan..nyumss..
Sejuk-sejuk manis dan buahnya segar.. ;)
 Wieya makan sorang uOls, suami rasa sikit je. Puas hati sangat-sangat :'D
mama dan baby suka! ^___^
dan ini pulak mini kek snow cheese
yang memang sedap..Rasanya memang sama macam dulu yang wieya penah rasa ;)
 Kek ni pun wieya concer soranf..Rasa tamak sebab mini kan..?
kebetulan suami tak suka kek yang berkrim..Memang #RezekiBaby..
Syukur Alhamdulillah ;)
 Lazat dan sangat-sangat puas hati! :')
Terharu tau mak buyung dapat makan sebelum deliver..
yang penting makan sorang dan tak kongsi dengan orang lain. ngee

Orang mengandung ni rezekinya melimpah ..
Besttnya lahai..Doakan wieya cepat bersalin ye semua. Countings day.
11 hari dari sekarang sebelum hari due date..*nebes*
Laila hailla anta Subhanaka inni kuntum minaz zolimin..

Wednesday, 21 September 2016

Mengidam dan Rezeki Baby Sebelum Bersalin

Assalamualaikum....
wieya sebenarnya berdebar menunggu hari untuk bersalin je ni..
Alhamdulillah tinggal lebih kurang 2 minggu lagi sebelum due date.
auw nebesnya uOls...hehe tapi dalam masa yang sama teruja nak jumpa baby.
Seperti kebiasaan ibu-ibu mengandung di luar sana.
wieya di akhir-akhir trimester ketiga ni sangat kuat makan. Nasib encik suami
layankan je tekak mak buyung nih.. hehe. Meh la layan menu tekak wieya..
 Antaranya adalah satay ayam dan kuah kacang.
Isi ayam ni sedap! lembut dan juicy...nyumss.
 betapa girangnya hati wieya bila dapat makan..ngee
mak buyung happy..encik suami pun turut happy..hikhik
--------------------------------------------------------
 Ada masa wieya terasa nak makan western..dan encik suami pun temankan.
walaupun dapat sebijik burger dan kentang..hati dah girang. Baby pun happy..
Sebenarnya nak berdating dengan encik suami sebenarnya..hehe

Blogger tegar haruslah snap gambar sebagai bukti! puas dapat makan..nyum nyum
Terima kasih encik suami, layankan kite.. *touching* sobs
--------------------------------------------------------------------------
Sempena raya korban baru-baru ni..wieya request nak buat sup tulang dan laksa.
Memang dapat..Rezeki masak sendiri. Puas sangat makan..Mama dan baby happy :)
Makan pun boleh ulang-ulang..hehe. Kuat kan kite makan? ;p
Bihun sup tulang daging korban ;)
 alhamdulillah wieya tak pening atau sakit kepala makan daging korban fresh. Syukur :')
Laksa ni buat snediri, makan pun puass! kena dengan tekak.
nasib mak mertua tolong jugak sebab masa ni encik suami dah mula kerja ;)
Hujung-hujung masuk 9 bulan dah tak suka mangga 
tapi suka epal hijau yang masam tuu
gaul pulak dengan garam. Nikmat tak terkata uOls..hee
Musim buah hari tu, wieya dah merasa makan rambutan, dokong dan tak terkecuali 
durian. Rezeki baby, alhamdulillah..semua dia dapat rasa. Mama dia pun happy!

Syukur Alhamdulillah...
Rasanya dah puas makan sebelum deliver nih.
Tunggu nak makan sundae McD je lagi. Yeayy!!
Doakan wieya dipermudahkan bersalin ek. 2 minggu je lagi due date :')

Friday, 16 September 2016

Hari Raya Eidil Adha 1437H

Assalamualaikum.
Salam Jumaat barakah dan Selamat Hari Malaysia.
Dah bebrapa hari berlalu raya Eidil Adha atau hari raya korban.
tapi wieya baru nak update entri beraya di rumah metua kali ni
sebab encik suami tak dapat cuti panjang cuma sehari. Wieya redha :')
tak dapat beraya dengan keluarga dan adik-adik tercinta.
Pertama kali beraya tak balik kampung jumpa mak ayah :')
Nasib ada suami disisi..hee
Pagi raya di rumah mertua. Hidangan nasi impit, kuah kacang, pulut arun
dan rendang pedas ayam ;) nyumsss...
Salam Eidil Adha dari kami suami isteri dan baby :)
Adik ipar dan suami nya ;)
Bersalaman di pagi raya dengan suami tercinta :)

tema warna putih tahun ni untuk raya korban ;)
mak dan abah mertua...
sesi bersalaman ikut turn ;)
hikhik giliran menantu perempuan satu-satunya :)
Tak ada duit raya pun tak apa, janji berkat =)

Giliran adik ipar perempuan..
Giliran suami adik ipar ..hihi..keluarga mertua tak ramai ;)
My favourite photo sempena hari raya Korban tahun ni bersama suami tercinta..ngee
Tak terlambat rasanya nak ucapkan Salam Eidil Adha buat semua muslimin
dan muslimat tak kira dimana pun korang berada..

Makan daging korban berpada-pada ye uOls..
Jaga kesihatan diri dan semoga berbahagia dengan keluarga tercinta. Bubye!

Wednesday, 14 September 2016

Surprise Birthday Untuk Encik Suami ❤

Assalamualaikum.
Fuhh..fuhh nak menaip time perut sarat memang tak sempat mak buyung. hee
Syukur alhamdulillah, makin hari makin sihat dan  ceria bersama
keluarga bahagia. Entri kali ni nak stori pasal
surprise birthday suami yang secara tak sengaja menjadi dengan jayanya :)
Minggu ni dah genap ..Makin nebes dan excited!

Pelan buat surprise kat encik suami dibuat 2 hari sebelum Birthday suami
9 September hari Jumaat lepas. Jenuh survey planner
 yang buat surprise birthday area Ipoh.
Berkat pertolongan adik ipar, wieya terus contact akak tu. 
Yess! date tu akak tu free..heeMaka jadilah pelan nak surprisekan
 encik suami di ofis! Waktu tu pukul 4 petang.
Wieya macam berdebar giler tunggu respons dan feeling suami ku..hikhik.

Taraaaaaa!! Pukul 4 petang akak tu send gambar kat whatapps..ngee 
 Cantiknya,,wieya pun tak tengok lagi jambangan bunga coklat nih.
Dah sampai delivery baru akak tu send gambar..dan lagi ohsem!
Suami sportingnya dan hepi tengok dia senyum camtu..Terharu :')
Mesti terkejut tuu ;p hehehe.
Alahai cair tau tengok suami senyum ikhlas camtu. Dah la pegang belon
comel cenggitu. ILoveYouAbang :*
 
Ni gambar dalam bilik, encik suami bawak balik dengan heppi 
dan tak lekang senyuman..wieya rasa puas hati sangat dapat buat kejutan ;)
Moga abang dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki 
dan sentiasa dalam rahmat Allah taala. Terima lah surprise dari sayang 
 ---------------------------------------------------------------
Malam tu celebrate kami berdua suami isteri di Kenny Rogers.
Makan-makan untuk hepi kan suami, walaupun suami yang belanje. kihkihkih
My dinner.. 
My husband's dinner..  nyumsss
 Love you infinity....Tahun ni sambut berdua. 
Tahun depan bertiga, In Shaa Allah.,amin.
 Kusyuknya orang tuu menikmati muffin ;)
wieya order air jus mango {ngidam} dan suami ice lemon tea..
 Muka suami isteri nak dinner celebrate birthday suami tercinta 
 Syukur Alhamdulillah..Dah lama teringin jus mangga yang viral tuu..
Akhirnya dapat jugak minum di Kenny Rogers. slurppp.. ;)
Puas dan rasanya manis ya rabbi..Sedap sebab rasa buah mangga asli bukan serbuk
atau perasa, # RezekiBaby. Tapi ta dapat habiskan sebab yogurt campur mangga
campur gula, manis sangat dan pekat! Alhamdullah..hilang craving.

Thanks Encik Suami! Moga abang heppi sambut birthday
 pertama sebagai suami isteri. Tahun depan bagi kejutan yang lain pulak ye 
Hadiah birthday? tunggu baby dalam perut ni pop up..hikss
Alhamdulillah pelan menjadi,...

Special entri for you, my dear husband..
Happy Birthday and I Love You Forever and Ever
 
Copyright 2016 with Love - WieyaRaudzi